Blessurepreventie in Ravenstein

Blessurepreventie is het totaal aan maatregelen dat je kunt nemen om schade te voorkomen aan de gezondheid ten gevolge van sport- en beroepsbeoefening of dagelijkse activiteiten. Met het vroegtijdig opsporen van blessures kan veel ‘erger” voorkomen worden. Blessures uit het verleden kunnen de oorzaak zijn van uw huidige klachten. De balans tussen belastbaarheid en belasting is uit evenwicht.

Door middel van oefeningen gaan we de spieren en gewrichten weer op kracht brengen. Tapen en Bandageren kunnen ter ondersteuning worden toegepast.
Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak de voorlopers van een blessure. Dit geldt niet alleen voor sporters maar voor iedereen die zich intensief inspant. Blessurepreventie richt zich op het voorkomen van deze blessures en het herstel na inspanning.

Tenslotte is voorkomen beter dan genezen! Overbelasting sluipt er vaak langzaam in. Er is nog geen duidelijke blessure, maar de eerste signalen zijn er wel, doch worden deze niet of nauwelijks onderkend en vaak genegeerd. Over het algemeen wordt er pas behandeld als men te veel pijn heeft en het lichaam niet meer kan.
Veel blessures zijn te voorkomen door het nemen van de juiste maatregelen zoals materiaalkeuze, voeding, goed schoeisel, voldoende nachtrust en een verantwoorde trainingsopbouw, waarbij aandacht is voor de balans tussen belastbaarheid en belasting.

WANNEER IS BLESSUREPREVENTIE EFFECTIEF?
• Bij spierpijn en vermoeidheid
• Herstel na inspanning
• Een verantwoorde trainingsopbouw
• Als de balans tussen belastbaarheid en belasting wordt teruggebracht.

Massage is goed voor lichaam en geest!

Massage is voor iedereen die zijn/haar lichamelijke conditie op peil wilt houden of wilt brengen. Of je nu een fanatieke sporter bent, een recreatieve sporter of een actief leven leidt. Een massage is niet alleen voor sporters  bedoeld maar voor iedereen die zijn lichaam serieus neemt.