Cupping massage in Ravenstein

Cupping Massage is een eeuwenoude techniek die al in het oude China toegepast werd. De technieken zijn inmiddels doorontwikkeld en de traditionele glazen cups zijn vervangen door zachte siliconen cups. De technieken die gebruikt worden, zorgen ervoor dat er een goede doorbloeding gaat plaatsvinden en is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, de poriën worden gereinigd en de huid wordt verstevigd. Bij deze werkwijze heb je veel minder last van de kenmerkende blauw/rode plekken op je lichaam na een behandeling. Doordat er met de cups strijkende bewegingen over de huid worden gemaakt en daarbij massageolie gebruikt wordt, blijft het helende effect intact zonder duidelijk zichtbare effecten van de behandeling. Uiteraard verschilt dit wel per huidtype.

Tijdens een Cupping Massage wordt het lichaam eerst met de handen gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Door in het midden van de cup te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuum wanneer deze langzaam wordt los gelaten. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren is er een blokkade in de energiestroom van een bepaalde deel van het lichaam.

Deze behandeling heeft een ontspannende en helende werking.  Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. Deze behandeling kan met andere massages gecombineerd worden.

Massage is goed voor lichaam en geest!

Massage is voor iedereen die zijn/haar lichamelijke conditie op peil wilt houden of wilt brengen. Of je nu een fanatieke sporter bent, een recreatieve sporter of een actief leven leidt. Een massage is niet alleen voor sporters  bedoeld maar voor iedereen die zijn lichaam serieus neemt.