Hammam 

 

Hammam massage in Ravenstein

De Hammam massage is een traditioneel Arabisch reinigingsritueel voor lichaam en geest waarbij gereinigd wordt. Hammam is Arabisch voor ‘verspreiden van warmte’ en stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen. Ook zie je veel badhuizen (Hammams) in Turkije waar veel Romeinse invloeden aanwezig zijn.
De Arabieren, die zich van oudsher schoonspoelden met koud water, ontdekten de weldadige warme lucht in badhuizen die de Romeinen in Syrië achterlieten.
Nadat de profeet Mohammed rond het jaar 600 de hitte als heilzaam bestempelde nam de Hammam een belangrijke plaats in de Islamitische wereld. Niet alleen bij de voorgeschreven reiniging maar ook als sociale ontmoetingsplaats.

Een eeuwenoud traditioneel reinigingsgebruik maar toch ook gebruikelijk in vele culturen. Ook in Nederland vinden steeds meer mensen de weg naar de Hammam. De ultieme manier van ontspanning en pure verwennerij. Door de speciale technieken krijg je een stimulatie van de bloedsomloop en de stofwisseling. En een uiterste ontspanning voor lichaam en geest.

De Hammam bestaat uit drie onderdelen
• Het lichaam wordt volledig gescrubd met een scrubhandschoen. Met de scrubhandschoen wordt de huid opgewreven en zo ontdaan van de dode huidcellen. Op deze manier wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
• Vervolgens wordt het lichaam heerlijk ingezeept met een zeepzak met olijfzeep volgens de Hammamtraditie, waarna het lichaam wordt gesponst (schuim).
• Als afsluiting wordt het lichaam gemasseerd. Na de Hammammassage is de huid heerlijk tintelend schoon.

Hammamzeep
De echte Hammamzeep is al van oudsher de olijfzeep. De zeep wordt gemaakt in gebieden waar olijfbomen groeien. Grote gebieden met olijfbomen zijn te vinden in Zuidoost-Turkije en in Noord-Syrië. Een mengsel van olijfolie, laurierolie en soda wordt in enorme ketels verhit en daarna uitgegoten in ondiepe bassins. Als het mengsel na een paar weken is uitgehard snijdt men met een soort kam de zeep in blokken waarna ze, voorzien van een stempel van de maker in torens worden opgestapeld. Zo worden ze gedurende 7 maanden gedroogd. Mensen met huidproblemen of bijvoorbeeld een ernstige vorm van roos zijn gebaat bij deze zeep. Zelfs kleding kan met deze zeep gewassen worden.

Deze treatment wordt alleen aangeboden in combinatie bij een Hammam arrangement.

Massage is goed voor lichaam en geest!

Massage is voor iedereen die zijn/haar lichamelijke conditie op peil wilt houden of wilt brengen. Of je nu een fanatieke sporter bent, een recreatieve sporter of een actief leven leidt. Een massage is niet alleen voor sporters  bedoeld maar voor iedereen die zijn lichaam serieus neemt.