Hotstone

massage

Hotstone massage in Ravenstein

Een hotstone massage is een vorm van massage waarbij gladde, platte, verwarmde stenen op sleutelposities van het lichaam worden geplaatst.  Voor deze techniek worden meestal Basalt stenen gebruikt. Basalt is een gestold, harde, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Dit soort stenen wordt stollingsgesteenten genoemd. Ze zijn door grote hitte ontstaan en hebben een hoog ijzer- en magnesiumgehalte. Door deze eigenschappen kunnen de stenen goed warmte vasthouden en langzaam afgeven. De stenen worden opgewarmd in een elektrisch apparaat dat specifiek voor hot stones is ontworpen. Het apparaat is gevuld met water en wordt verwarmd tot 52° à 54° Celsius. Bij gebruik hebben de stenen nog een temperatuur van 45°. Als de stenen voldoende opgewarmd zijn, worden enkele daarvan geplaatst op specifieke plekken van het lichaam zoals de rug, handen enz. Andere stenen worden door de masseur in de hand genomen en gebruikt om de spieren te bewerken.

Hotstone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachtegang “Geest, Ziel en Lichaam zijn één”. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie bestaat uit warme stenen. Het lichaam wordt eerst met de handen gemasseerd en daarna met warme stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfestromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden gemakkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring, waaruit u vele dagen later nog energie put, ook als u geen klachten heeft. Maar vooral voor diegene die eens lekker willen genieten van de weldaad van een hotstone massage. U wordt in de relaxed-mode gebracht en het helpt u te ‘onthaasten’ in uw dagelijkse leven.

Hotstone massage is vooral geschikt voor/bij:

• Fybromyalgie
• Spijsverteringsproblemen
• Slechte doorbloeding
• Spanningen en Stress
• Menstruatieklachten
• Spierproblemen
• Migraine en chronische hoofdpijn      
• Gewrichtsproblemen zoals bij Reumatoïde artritis
• Slaapstoornissen en nachtelijke apneu aanvallen
• Artrose

Massage is goed voor lichaam en geest!

Massage is voor iedereen die zijn/haar lichamelijke conditie op peil wilt houden of wilt brengen. Of je nu een fanatieke sporter bent, een recreatieve sporter of een actief leven leidt. Een massage is niet alleen voor sporters  bedoeld maar voor iedereen die zijn lichaam serieus neemt.