Zwangerschaps

massage

Zwangerschapsmassage in Ravenstein

Gefeliciteerd, je bent zwanger!
Wanneer je zwanger bent verandert er erg veel in je lichaam. Het is een bijzondere periode in je leven! Er is veel onzekerheid over wat er allemaal komen gaat en de veranderingen in je lichaam zijn merkbaar en voelbaar. De zogeheten “zwangerschapsverschijnselen” zoals; vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, last van de rug, nek, schoudergebied, bekken, slecht slapen, spataderen, krampen in je voeten en in je benen (met name in de kuiten), vocht vasthouden enz. Dit zorgt voor stress in je lichaam, wat ook niet goed is voor jouw ongeboren baby.

Massagetechnieken welke speciaal ontwikkeld zijn voor zwangere dames, die ik toepas zorgen voor een betere nachtrust en een verlichting van de zwangerschapsklachten. Ook verminderen deze technieken de eventuele stress en wordt er extra aandacht gegeven aan rugklachten. Er wordt ook gekeken op welke wijze ik jouw lichaam op een optimale manier kan ondersteunen tijdens de massage gedurende jouw zwangerschap zodat jij meer kan ontspannen en genieten van je zwangerschap. Massages worden in overleg in de rugligging of in de zijligging gegeven. Uiteraard wordt ook jouw buik gemasseerd (rugligging).

Zwangerschapsmassage op rugligging wordt gegeven op een Hydrokussen. Tijdens de massage lig je comfortabel, op je rug, op het met warm water gevulde kussen. Het warme water van ca. 40 graden werkt aangenaam en ontspannend waardoor er een betere doorbloeding van de spieren ontstaat. Het voordeel van deze massage is dat je je tijdens de volledige lichaamsmassage niet hoeft om te draaien, maar heerlijk ontspannen op je rug kunt blijven liggen. Het materiaal van de kussens tezamen met de massage-olie maken het mogelijk om met de handen tussen het kussen en de rug te glijden en je op die manier intensief te masseren. Hierdoor is deze massage methode zeer geschikt gedurende de 2e en 3e semester van de zwangerschap. Een heerlijke hydrokussenmassage ook als je niet zwanger bent!

Er zijn meerdere redenen waarom je niet lekker op je buik kan liggen, denk aan o.a.:

• Rugklachten
• Buikklachten
• Borstoperaties / Borstinmplantaten
• Beperkte buiklig

Tijdens de hydrokussenmassage lig je comfortabel op je rug, maar door de hydrokussen wordt je rug wel heerlijk ontspannen en stevig gemasseerd.
Ontdek de voordelen van deze bijzondere techniek!

LET OP: Zwangerschapsmassage is pas na de 3e maand van de zwangerschap mogelijk!

Zwangerschapsmassage Fikriye Ravenstein
Zwangerschapsmassage Fikriye Ravenstein
Zwangerschapsmassage Fikriye Ravenstein

Massage is goed voor lichaam en geest!

Massage is voor iedereen die zijn/haar lichamelijke conditie op peil wilt houden of wilt brengen. Of je nu een fanatieke sporter bent, een recreatieve sporter of een actief leven leidt. Een massage is niet alleen voor sporters  bedoeld maar voor iedereen die zijn lichaam serieus neemt.