Sportmassage in Ravenstein

Je  een wilt massage boeken omdat je een blessure of pijnklachten hebt.

Om te kunnen achthalen waar deze blessure / pijnklachten zijn oorsprong heeft wordt vooraf aan zo’n massage Intake, onderzoek en anamnese afgenomen. Op deze manier wordt het beeld duidelijk waar we moeten beginnen met een massage/behandeling. Dit om een doelgerichte behandelplan op te stellen en jouw klachten goed aan te plakken. Als aanvulling worden na de behandeling oefeningen meegegeven zodat jij ook ermee aan de slag kunt. Tenslotte kan jij zelf ook thuis met deze oefeningen aan de gang om het bereikte resultaat voort te zetten.

De moderne massagesalon van Sportmassage Ravenstein bevindt zich in het historische centrum van stadje Ravenstein en is de plek om jouw lichamelijke conditie op peil te brengen. Sportmassage is een goed middel om het herstel na inspanning en als hulp ter voorbereiding op belasting te bevorderen. Bij sport wordt het lichaam vaak totaal belast. Door bepaalde bewegingspatronen worden sommige gedeelten van het lichaam extra belast. De spieren en de bijbehorende structuren hebben bij overbelasting vaak veel te lijden. Dat uit zich in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Als de spieren niet goed in conditie zijn, kunnen andere structuren overbelast worden. Diverse aandoeningen kunnen verklaard worden door insluipende veranderingen in het spierweefsel.
Eenvoudige spierpijn betekent dat er minimale beschadiging is opgetreden van spiercellen. Door onvoldoende herstel ontstaat steeds meer overbelasting, waardoor ten slotte een blessure ontstaat. Veel chronische klachten op latere leeftijd vinden hun oorsprong in vroegere overbelasting van het lichaam waar we destijds weinig tot geen aandacht aan is besteed.

Sportmassage is het toepassen van complex van handgrepen op een  (ontbloot) ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar. Met het doel om zijn/haar lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen.

Sportmassage is voor iedereen die zijn lichamelijke conditie op peil houden en wilt brengen. Het is niet alleen voor sporters bedoeld maar voor iedereen! Het karakter van een massage kan ontspannend, (sederend, herstel bevorderend) of stimulerend (preparatief) zijn. Ten opzichte van de inspanning en het tijdstip kan een massage worden ingedeeld in activiteitsmassage en passiviteitsmassage.

Pre-Activiteitsmassage – wordt vooraf aan de spotbeoefening gegeven. Hierdoor wordt de kans op blessures verkleind.
Inter-Activiteitsmassage – wordt in een rustpauze (b.v. gedurende een blessure) of tussen 2 wedstrijden toegepast (b.v. tijdens rust bij voetbalwedstrijd).
Post-Activiteitsmassage – wordt na een training of wedstrijd gegeven. Het doel is vooral een versnelde afvoer van afvalproducten van de stofwisseling  en ontwatering van de spieren. Hiermee wordt het herstel bevorderd, eventuele spierpijn voorkomen en de hersteltijd van het lichaam verkort. Het lichaam wordt daardoor beter voorbereid op een volgende inspanning. De werking is te vergelijken met een cooling-down na een training of een wedstrijd.
Passiviteitsmassage – wordt gegeven als (tijdelijk) niet aan sport wordt gedaan. Het accent kan zowel stimulerend als ontspannen zijn. Afhankelijk van de toestand van de spieren. Deze massage dient ervoor om de algehele conditie van het lichaam in stand te houden of te bevorderen.

Naast sportmassage kan je bij mij ook terecht voor een Ontspanningsmassage, Stoelmassage en Quantum Touch.

Massage is goed voor lichaam en geest!

Massage is voor iedereen die zijn/haar lichamelijke conditie op peil wilt houden of wilt brengen. Of je nu een fanatieke sporter bent, een recreatieve sporter of een actief leven leidt. Een massage is niet alleen voor sporters  bedoeld maar voor iedereen die zijn lichaam serieus neemt.